Nogomet
3

Arsenal ponudio 26 miliona eura za Fellainija

Totalsport
Marouane Fellaini (Foto: AFP)
Marouane Fellaini (Foto: AFP)
Prema pisanju nogometnog portala Goal.com Arsenal je prvi lansirao službenu ponudu za belgijskog veznjaka Evertona Marounea Fellainija (25) tešku 26 miliona eura.

Toliko iznosi i odštetna klauzula u Fellainijevom ugovoru i "topnici" su uvjereni kako u sljedećim sedmicama mogu kompletirati transfer.

Fellaini je posljednjih mjeseci medijski dovođen u kontekst mogućeg transfera u Chelsea, kao i Manchester United po preuzimanju menadžerske pozicije od donedavnog Evertonovog menadžera Davida Moyesa. No, Arsenal je taj koji je napravio prvi potez.

Menadžer Arsene Wenger ovog ljeta ima na raspolaganju 118 miliona eura, što predstavlja najveći budžet predviđen za pojačanja u historiji kluba.

Wenger je dugogodišnji poklonik Fellainija koji je u Everton stigao 2008. iz Standard Liegea za 18 miliona eura. Njegovim bi dolaskom Arsenal dobio na fizičkoj snazi u veznoj liniji i tamo bi vrlo vjerovatno zaigrao u defanzivnijoj ulozi koju preferira, za razliku od uloge ofanzivnog veznjaka na kojoj je igrao tokom prošle sezone.