Podrška igraču
42

Arsenal pokazao da je "više od kluba": Kada stvari postanu teške, ostaje samo ispravno ponašanje

K. H.
Mikel Arteta, Mohamed Elneny i Edu (Foto: Arsenal/Twitter)
Mikel Arteta, Mohamed Elneny i Edu (Foto: Arsenal/Twitter)
Sjajna sportska priča dolazi iz Londona, gdje je Arsenal produžio ugovor nogometašu iz Egipta Mohamedu Elnenyju, iako se nedavno teško povrijedio i na terenu ga neće biti najmanje godinu dana. Kada je trebao ostati bez kluba, a teško povrijeđen, Topnici su mu pružili podršku.

Elneny će van terena gotovo sigurno biti do kraja 2023. godine, a kako mu ugovor s Arsenalom traje do kraja ove sezone, činilo se da će u nove izazove krenuti nakon višemjesečne rehabilitacije i to bi bio izuzetno težak izazov za svakog igrača.

Ipak, Arsenal je ovim potezom pokazao kako postoje stvari koje su iznad sporta i nogometa te da klub funkcioniše kao porodica.

"Život zajedno i davanje maksimuma je nešto što očekujemo od ljudi. Kada stvari odu u neželjenom smjeru i postanu teške, mislim da se klub mora ponašati na pravi način", rekao je menadžer Topdžija Mikel Arteta ranije ovog mjeseca, nakon čega je Arsenal produžio ugovor s ovim igračem.

Elneny je također oduševljen što mu je klub pružio šansu da se oporavi i da opet zaigra na Emiratesu.

"Novo poglavlje na mom putu s Arsenalom. Ovaj klub za mene nije samo klub u koji sam došao prije sedam godina, što me čini igračem sa najdužim stažom u klubu. Arsenal je za mene dom, porodica, sreća, razvoj i ambicija. Porodico Arsenal, volim te", poručio je Elneny.

Elneny je u Arsenal došao 2016. godine iz Basela, a ukupno je odigrao 155 mečeva za Topnike i pri tome postigao šest pogodaka.