Nogomet
12

Arsenal pobijedio Newcastle autogolom Coloccinija

Piše: D. B.
U 4. kolu engleske Premierlige Newcastle je na St. James Parku ugostio ekipu Arsenala. Topnici su pobijedili rezultatom 1:0.
Foto: AFP
Foto: AFP

Na današnjoj utakmici prvi su zaprijetili gosti preko Walcotta koji s pet metara nije uspio savladati golmana Newcastlea Krula, koji je lagano odvranio.

Veliki problem za domaće uslijedio je u 16. minuti utakmice kada je Mitrović dobio direktan crveni karton.

Igrala se 32. minuta kada je Sanchez nakon solo akcije opasno zaprijetio golmanu Krulu, koji je ponovo odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Sedam minuta kasnije se Walcott našao u novoj prilici za gol, no, ponovo je bio neprecizan. Rezultatom 0:0 završeno je prvo poluvrijeme.

Foto: AFP
Foto: AFP

U drugom poluvremenu su nogometaši Arsenala pokušavali iskoristiti brojčanu nadmoć na terenu. Topnici su poveli u 52. minuti nakon što je autogol postigao Coloccini.

U 58. minuti je Sanchez imao priliku savladati Krula, koji je ponovo dobro reagovao i zaustavio njegov udarac. Arsenal je u potpunosti dominirao, za 60 minuta su gosti uputili 14 udaraca, a domaći samo jedan.

Ipak, do kraja susreta se rezultat nije mijenjao. Arsenal je pobijedio Newcastle rezultatom 1:0, odnosno autogolom Coloccinija.

4. kolo engleske Premierlige:

Newcastle - Arsenal 0:1 (Coloccini 52)