Premiership
20

Arsenal pobijedio Middlesbrough u gostima i ostao u utrci za plasman u Ligu prvaka

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
Middlesbrough, koji vodi grčevitu borbu za opstanak u Premiershipu, ugostio je u okviru 33. kola ekipu Arsenala. Krajnji rezultat bio je 1:2. Topnici će pokušati da do kraja prvenstva izbore plasman u Ligu prvaka, a osvajanje kompletnog plijena u ovom dvoboju bilo je i očekivano.

Ipak, domaći su na početku imali više od igre. U 23. minuti De Roon je pogodio mrežu Arsenala, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

U posljednjih petnaest minuta prvog dijela gosti su imali inicijativu. Nametnuli su svoju igru, a kombinatorikom su tražili put do gola domaćih. Igrao se 42. minut kada je dosuđen slobodan udarac za Arsenal. Izveo ga je Sanchez koji je postigao fantastičan pogodak. Minimalnim vodstvom Topnika otišlo se na odmor.

U nastavku domaći kreću snažno. U 50. minuti Negredo je poravano rezultat na 1:1. Domaći su imali dobru priliku u 61.minuti. Ayala je jednu odbijenu loptu pokušao glavom ubaciti u mrežu, ali je Čech bio na oprezu.

Deset minuta poslije gosti su došli do vodstva. Ramsey je proigrao Ozila koji je bio koncentrisan i pogodio je mrežu Middlesbrougha za 1:2.

Do kraja utakmice domaći su pokušavali doći do boda, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže Čecha. Gosti su u sudijskoj nadoknadi mogli postići i treći pogodak.

Arsenal ostaje na sedmom mjestu. Sada imaju 57 bodova i dvije utakmice manje. S druge strane, Middlesbrough je pretposljednji sa 24 osvojena boda.