ICC
16

Arsenal pobijedio Chelsea nakon penala, Lyon bolji od Benfice

Piše: D. B.
Londonski rivali Arsenal i Chelsea sastali su se u meču International Champions Cupa, a pobjeda je pripala Topnicima nakon izvođenja jedanaesteraca. U drugoj utakmici je Lyon savladao Benficu.

Chelsea je bio uspješniji u prvom poluvremenu, Plavcima je prednost donio Rudiger već u 5. minuti kada ga je uposlio Fabregas. Ekipa Maurizija Sarrija je imala odličnu priliku da udvostruči svoje vodstvo u 15. minuti, no, to se nije dogodilo jer je Morata promašio jedanaesterac.

U drugom poluvremenu jeviđen još jedan pogodak, ali u mreži Chelseaja i to četvrtoj minuti sudijske nadoknade utakmice za rezultat 2:2. Strijelac za Topnike je bio Lacazette, a asistenciju je upisao Nelson. Tim rezultatom je završen regularni tok utakmice pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Za Arsenal su s bijele tačke pogodili Lacazette, Nelson, Guendouzi, Maitland-Niles, Ozil i Iwobi, dok su za Chelsea precizni bili Drinkwater, Abraham, Moses, Emerson i Piazon. Tragičar je bio Loftus-Cheek, koji nije uspio postići gol iz penala pa je pobjeda pripala timu s Emiratesa.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je za Arsenal igrao do 70. minute, kada je zatražio izmjenu nakon jednog starta suparničkog nogometaša. Defanzivac Topnika i naših Zmajeva se žalio na povredu koljena.

U drugoj sinoćnjoj utakmici snage su odmjerili Lyon i Benfica. Publika je vidjela pet golova, a pobjeda rezultatom 3:2 je pripala francuskom timu.

Lyonu je vodstvo u 40. minuti donio Marcelo nakon asistencije Depayja, dok je strijelac za 2:0 bio Traore u 45. minuti. Njemu je asistirao N'Dombele.

U nastavku utakmice, tačnije u 59. minuti Pizzi pogađa u 59. minuti za smanjenje zaostatka Benfice, a potom Marcelo postiže autogol za izjednačenje.

Pobjedu Lyonu donio je Terrier pogotkom u 83. minuti za konačnih 3:2.