Uzvratni meč
118

Arsenal pobijedio Chelsea i plasirao se u finale Carabao Cupa

Piše: K. H.
Ekipa Arsenala pobijedila je Chelsea u uzvratnom meču Carabao Cupa na svom stadionu rezultatom 2:1, a nakon što je u prvom meču bilo 0:0, Topnici su osigurali prolazak u finale.

Ekipa Anotnija Contea puno bolje je otvorila meč. Prvo je Pedro u petoj minuti postigao pogodak, ali je poništen zbog ofsajda, da bi dvije minute nakon toga Španac asistirao Hazardu, ovaj bježi Koscielnyom i loptu šalje pored nemoćnog Ospine za vodstvo od 1:0.

Vidno šokirani igrači Arsenala odmah su krenuli po poravnanje, a pogodak za 1:1 postigli su nakon pet minuta. Monreal je dočekao centaršut iz kornera, šutirao prema golu Caballera, a lopta na putu prema golu pogađa dva igrača i od Rudigera se odbija u mrežu.

Chelsea je do poluvremena kontrolisao igru, a posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Ozil u 48. minuti kada je šutirao pored gola.

Pitanje pobjednika i putnika u finale riješeno je u drugom poluvremenu, tačnije u 60. minuti. Lacazette je probio po desnoj strani, centrirao u kazneni prostor Chelseaja, a na pravom mjestu bio je Granit Xhaka koji postiže pogodak za erupciju oduševljenja na Emiratesu.

Do kraja meča Chelsea je pokušao stići do poravnanja, ali u tome nije uspio te je Arsenal izborio plasman u finale Carabao Cupa. Sead Kolašinac meč je počeo s klupe za rezervne igrače, a u igru je ušao u 84. minuti.

Podsjećamo, drugi finalsita je Manchester City koji je u polufinalu dva puta pobijedio Bristol City. Finale je na rasporedu 25. februara na stadionu Wembley.