Našli rješenje
10

Arsenal planira dovesti Lena iz Bayera kao zamjenu za Cecha

Klix.ba
Bernd Leno (Foto: EPA-EFE)
Bernd Leno (Foto: EPA-EFE)
Engleski velikan Arsenal sljedećeg ljeta kao zamjenu za Petra Cecha pokušat će dovesti zvijezdu Bayer Leverkusena Bernda Lena, kojeg je upravi kluba predložio glavni klupski skaut Sven Mislintat, piše engleski Daily Mail.

Čech, koji je u Arsenal stigao prije tri godine iz redova velikog rivala Chelseaja za 14 miliona eura, ove sezone je u razočaravajućoj formi pa u londonskom klubu razmišljaju o njegovoj zamjeni.

Glavna meta je jedan od najboljih golmana u Bundesligi u ovom trenutku Leno, koji je u Bayer stigao početkom 2012. godine za 7,5 miliona eura i od tada je ukupno u dresu Apotekara nastupio u 295 utakmica u svim takmičenjima.

Lena je predložio Mislintat, skaut koji je stigao na Emirates iz Borussije Dortmund ranije ove sezone i za kojeg mnogi vjeruju kako je imao veliki utjecaj i u dovođenju Pierre-Emericka Aubameyanga u klub u zimskom prelaznom roku.

Podsjetimo, Topnici se nalaze u velikim problemima ove sezone i trenutno su na šestom mjestu u Premiershipu.

Po svemu sudeći neće uspjeti izboriti Ligu prvaka budući da za četveroplasiranim Tottenham Hotspurom zaostaju čak 13 bodova devet kola prije kraja prvenstva.