City sve bliže
29

Arsenal opet prokockao veliku prednost, Topnici ozbiljno ugrozili prvo mjesto i borbu za titulu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala u drugom uzastopnom meču ispustili su pobjedu i vodstvo od 2:0, a danas su u gradskom derbiju protiv West Hama "ponovili" grešku iz meča protiv Liverpoola i ostali bez pobjede i tri boda. Konačan rezultat susreta je glasio 2:2.

Arsenal je fantastično otvorio susret, baš kao i u meču protiv Liverpoola, a u prvih 10 minuta Gabriel Jesus i Odegaard su postigli dva pogotka i donijeli vodstvo od 2:0 ekipi Mikela Artete.

Činilo se da je sve pod kontrolom i da će Arsenal lagano kontrolisati meč, a onda Partey gubi jednu loptu na sredni terena, Gabriel ruši Paquetu i sviran je penal za West Ham, koji je Benrahma pretvorio u gol. S rezultatom 2:1 se otišlo na odmor.

U 51. minuti Arsenal je imao veliku šansu da iz penala postigne treći gol, ali je Saka promašio čitav gol, a kazna stiže ubrzo nakon toga kada je Bowen pogodio za 2:2, što je na kraju bio i konačan rezultat meča.

Arsenal ostaje prvi na tabeli Premiershipa sa 74 osvojena boda, četiri više od Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje, a ova dva tima sastat će se 26. aprila na stadionu Etihad i tada će vjerovatno biti mnogo stvari jasnije.

Tabela: