Plaćen pola miliona dolara
0

Arsenal od Barcelone uzeo "novog Fabregasa"

Totalsport
Šesnaestogodišnji vezni nogometaš Barcelone Jon Miquel Toral Harper krenuo je stopama starijeg slavnijeg sunarodnjaka Cesca Fabregasa. Naime, Arsenal je potpisao ovog perspektivnog španskog nogometaša.

Potvrdila je to Barcelona u srijedu, čime se uveliko reprizirao scenarij sa 23-godišnjim Fabregasom. Pitanje je samo hoće li Toral dostići njegovu nogometnu slavu. Inače, Toral kao maloljetnik nije nikakvim ugovorom bio vezan za Barcelonu, te je bio slobodan za potpis s bilo kojom novom ekipom.

Iako su ranije ovog tjedna španski mediji pisali o svađi koja se dogodila između predsjednika Barcelone Sandra Rosella i izvršnog direktora Arsenala Ivana Gazidisa oko ovog mladog igrača, u srijedu je potvrđen dolazak u Arsenal ove mlade zvijezde, koju je londonski klub navodno platio oko pola miliona američkih dolara.

U cijeloj je priči zanimljivo da je igračev menadžer Pere Guardiola, brat današnjeg trenera Barcelone Josepa Guardiole, a Toral Harper, pak, nije iz vedra neba završio na Otoku. Naime, s Engleskom ga zbližava majka koja je Engleskinja. Uz sve to, ironično pomalo zvuči da je ovaj mladi nogometaš nedavno snimio svoju prvu reklamu, onu za američkog proizvođača opreme Nike, baš u društvu Cesca Fabregasa.