Premiership
12

Arsenal nakon diskutabilnog penala savladao Stoke na Emiratesu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Arsenala savladala je Stoke u meču 32. kola engleskog Premiershipa rezultatom 3:0, a Topnici su dva pogotka postigli s bijele tačke.

Početak meča, odnosno kompletno prvo poluvrijeme, proteklo je u veoma dosadnoj igri i s jedne i s druge strane, a vrijedi izdvojiti samo jednu opasnu situaciju pred golom Arsenala kada je Shaqiri šutirao pored gola, dok je na drugoj strani Ramsey iz teške pozicije pogodio prečku.

U drugom poluvremenu prvu veliku priliku imao je Elneny nakon povratne lopte Bellerina, ali su mu gostujući igrači izblokirali udarac, a onda Shaqiri direktno iz kornera pogađa stativu. Malo je nedostajalo da Švicarac postigne jedan od najljepših pogodaka u ovoj godini.

Nakon toga, igra Stokea se raspala. Prvo je sudija Craig Pawson pokazao na bijelu tačku u 74. minuti kada je Indi srušio Ozila, a engleski sudija poprilično diskutabilnu odluku presudio je u korist Arsenala. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Aubameyang.

Topnici su nakon toga mirno kontrolisali meč i stvarali su prilike pred golom Stokea, a onda u 86. minuti Aubameyang postiže drugi pogodak čime je odlučio pitanje pobjednika ovog meča. Konačnih 3:0 postavio je oporavljeni Alexandre Lacazette također s bijele tačke. Opet je penal skrivio Indi.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac svih 90 minuta proveo je na klupi za rezervne igrače, a čini se da povreda koju je dobio u utakmici protiv Senegala ipak nije ozbiljnije prirode.

Tabela: