Razočarenje Topnika
16

Arsenal nakon 20 godina ostao bez Lige prvaka

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
U posljednjem kolu engleskog nogometnog prvenstva tri momčadi koje su se borile za preostala dva mjesta u Ligi prvaka, Manchester City, Liverpool i Arsenal upisali su pobjede pa su Topnici po prvi put nakon 20 godina ostali bez Lige prvaka.

Arsenal je na svom terenu svladao Everton 3:1, ali nije dočekao kiks Manchester Cityja koji je u gostima razbio Watford 5:0, niti Liverpoola koji je kući svladao Middlesbrough rezultatom 3:0.

Pobjede su upisali i dvije prvoplasirane momčadi. Chelsea je s 5:1 nadigrao Sunderland, Tottenham je u gostima razbio Hull 7:1, pa nije bilo promjena na vrhu ljestvice.

Chelsea je osvojio naslov s 93 boda, Tottenham sa 86 i Manchester City sa 78 bodova izborili su izravan plasman u Ligu prvaka, dok će Liverpool sa 76 bodova s četvrtog mjesta u kvalifikacije za najjače europsko klupsko natjecanje.

Arsenal je sezonu završio na petom mjestu sa 75 bodova i nakon 20 godina neće sudjelovati u najjačem europskom klupskom natjecanju.

U posljednjem kolu pobjedu je upisao i Manchester United koji je na Old Traffordu svladao Crystal Palace 2:0. Iako je sezonu završio ispod Arsenala, na šestom mjestu, momčad Josea Mourinha ima priliku izboriti nastup u Ligi prvaka osvajanjem Europske lige. Finalni susret Manchester United - Ajax igra se u srijedu u Stockholmu.