Finiš prijelaznog roka
13

Arsenal krenuo po Parteya: Tobdžije spremne platiti odštetnu klauzulu za nogometaša Atletica

F. Z.
Thomas Partey (Foto: EPA-EFE)
Thomas Partey (Foto: EPA-EFE)
Posljednji je dan prijelaznog roka u najjačim evropskim ligama, a iz Engleske dolazi vijest kako je Arsenal odlučio dovesti nogometaša Atletico Madrida - Thomasa Parteya.

Arsenal je u svoje redove želio dovesti Houssema Aouara, ali će Francuz na kraju ipak ostati u Lyonu. Predsjednik Lavova dao je rok Arsenalu do petka, a Tobdžije nisu uspjele finalizirati dogovor i Aouar je prema pisanju medija u Francuskoj nakon sastanka s Jean-Michelom Aulasom ipak odlučio ostati još jednu godinu u Ligi 1.

Matteo Guendouzi odlazi na posudbu u redove Herthe iz Berlina, a u Atletico Madrid će prema svemu sudeći Lucas Torreira. Tačnije nogometaš Arsenala će preći u redove kluba iz Madrida, ako Nikola Kalinić pojača redove Verone danas.

Englezi sada javljaju kako je Arsenal odlučio pojačati svoj vezni red i kako su Tobdžije spremne platiti odštetnu klauzulu za nogometaša Atletico Madrida - Parteya, a ona iznosi oko 50 miliona eura.

U Atleticu su uvjereni kako će Partey ostati, ali ako je nogometaš zainteresovan za prelazak u London i ako Arsenal plati odštetnu klauzulu Diego Simeone ne može uraditi mnogo.