Carling Cup
0

VIDEO / Arsenal izbacio Liverpool

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U najzanimljivijoj utakmici osmine finala engleskog Carling Cupa Arsenal je na Emiratesu pobijedio Liverpool 2-1.

Oba su trenera u ovoj utakmici priliku pružili igračima koji u dosadašnjem dijelu sezone nisu imali toliko prilike za igru, pa su tako u Arsenalovim redovima među ostalima započeli Lukasz Fabianski, Craig Eastmond, Fran Merida Perez, Samir Nasri, kao i Eduardo da Silva.

Zanimljivo je kako su utakmice za vratara Fabianskog i Nasrija bile prve ove sezone nakon oporavka od povreda koljena, odnosno loma noge.

Arsenal je poveo golom španskog 19-godišnjeg veznjaka Frana Meride Pereza u 19. minuti. Opalio je lijepo Perez ljevicom s ruba kaznenog prostora iskosa s lijeve strane i pogodio sam desni gornji kut Liverpoolovog gola na kojem je stajao Diego Cavalieri.

Na 1-1 poravnao je argentinski lijevi branič Emiliano Insua u 26. minuti, također lijepim golom s 25 metara, a valja reći da je uprkos snažnom udarcu golu kumovala pogrešna procjena istrčalog vratara Fabianskog, budući je lopta odsjela u mreži posred gola.

Pobjedu Arsenalu donio je danski napadač Nicklas Bendtner u 50. minuti, sjajnim udarcem pod gredu s ruba peterca. Eduardo je odigrao svih 90 minuta, a najveću priliku imao je u 81. minuti kada je pucao iskosa s lijeve strane s desetak metara, ali je njegov udarac otišao pokraj desne vratnice.

U druge dvije odigrane utakmice domaćini su ostvarili uvjerljive pobjede. Tako je Chelsea s 4-0 ispratio Bolton, dok je Manchester City s 5-1 pobijedio drugoligaša Scunthorpe Uniteda. Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić je odigrao svih 90 minuta na Stamford Bridgeu, ali nije uspio pomoći svojem Boltonu da postigne barem utješni pogodak.

Carling Cup, osmina finala:

Arsenal - Liverpool 2-1 (Perez 19, Bendtner 50 / Insua 26) Chelsea - Bolton 4-0 (Kalou 15, Malouda 26, Deco 67, Drogba 89) Manchester City - Scunthorpe 5-1 (Ireland 3, Santa Cruz 38, Lescott 56, Tevez 71, Johnson 77 / Forte 26)