Mirror
10

Arsenal i United započeli pregovore oko Van Persieja

Totalsport
Robin van Persie
Robin van Persie
Arsenal je u utorak službeno započeo pregovore s Manchester Unitedom oko prodaje svoga kapitena Robina van Perseija na Old Trafford, tvrdi Mirror.

Engleski tabloid otkriva da su predstavnici klubova u utorak navečer razgovarali o transferu koji bi navodno mogao biti završen prije početka Premierlige predstojeći vikend. Menadžer Topnika Arsene Wenger je spreman prodati holandskog nogometaša za nešto više od 20 miliona funti, a i United je, čini se, spreman povećati ponudu koja je prvotno iznosila 15 miliona funti.

Mirror navodi da su dva kluba blizu dogovora, a Arsenal i nema previše izbora jer ako ovo ljeto ne proda 29-godišnjeg napadača, sljedeće godine će ostati bez ikakve odštete budući da Van Persieju istječe ugovor. I sam igrač je, naglašava dnevnik, izrazio želju za prelaskom u United koji je pretpostavio Manchester Cityju i Juventusu.

U zaključku Mirror piše da Wenger razmišlja i o prodaji Alexa Songa Barceloni, a zauzvrat će pokušati dovesti Nurija Sahina iz Real Madrida na jednogodišnju posudbu.