Premiership
8

Arsenal i Middlesbrough zabilježili minimalne pobjede

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U zaostalim susretima 28. kola engleskog Premiershipa Arsenal i Middlesbrough su savladali Leicesterm odnosno Sunderland identičnim rezultatom - 1:0.

U veoma otvorenom susretu na Emiratesu Arsenal i Leciester su imali nekoliko dobrih prilika. Najbolju priliku za goste imao je Mahrez u 22. minuti kada je njegov udarac na čudesan način zaustavio Čech.

Arsenal je dvije najzrelije prilike imao u 28. i 45. minuti. Najprije je Walcottov udarac zaustavio Schmeichel, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena Sanchez je sa ivice kaznenog prostora uzdrmao prečku.

Sudija Jones je progledao kroz prste defanzivcu gostiju Benalouaneu kada je đonom u leđa udario Girouda na svojoj polovini, ali je dobio samo žuti karton.

Arsenal je do pobjede došao u 87. minuti kada je Monreal šutirao iz voleja sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila Hutha i promijenila smjer i završila u Schmeichelovoj mreži.

Middlesbrough je savladao Sunderland pogotkom De Roona iz 8. minute susreta. Ovom pobjedom Boro je ostao u utrci za opstanak, dok je Sunderlandu ostala još samo teoretska šansa da i naredne godine igra u eliti.