Premiership
14

Arsenal golovima Sancheza savladao Sunderland

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U zaostaloj utakmici 34. kola Premiershipa Arsenal je ugostio Sunderland i upisao pobjedu rezultatom 2:0.

Arsenal je odlično ušao u utakmicu protiv Sunderlanda, prva prilika za Topnike višđena je u 10. minuti, šutirao je Giroud, a golman gostiju Pickford odlično odbranio. Dvije minute kasnije se u šansi našao Bellerin, uputio je udarac s ivice šesnaesterca, no, lopta je prošla iznad prečke gostujućeg gola.

U 34. minuti je opasno bilo pred golom Arsenala, Ndong je prevario dvojicu protivničkih igrača, ali ne i golmana Čecha, koji je odbranom sačuvao svoju mrežu. Tri minute kasnije je golman Arsenala zaustavio udarac Defoea. Posljednju priliku za Topnike u prvom poluvremenu propustio je Bellerin, koji je pogodio stativu, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Arsenal je nastavio napadati u drugom dijelu utakmice. Mustafi je nije uspio pogoditi u 59. minuti, potom je Giroud u 66. minuti glavom poslao loptu pored stative, a onda je Pickford u 72. minuti odbranio udarac Welbecka.

Ipak, novi nalet Arsenala odbrana Sunderlanda nije izdržala, pa sjajnu akciju Topnika u istoj minuti pogotkom kruniše Sanchez nakon asistencije Ozila.

U 78. minuti je udarac Xhake odbranio Pickford, a potom u 81. i pokušaj Girouda, no, odbijenu loptu je Sanchez poslao u mrežu za 2:0 postigavši svoj drugi gol na utakmici.

Mustafi je bio blizu pogotka u 86. minuti, nakon centaršuta je uputio udarac glavom, a lopta je pogodila prečku.

Arsenal je mirno priveo susret kraju i upisao pobjedu protiv Sunderlanda rezultatom 2:0. Topnici su peti na tabeli sa 72 boda, dok je Sunderland posljednji s 24 boda.

Tabela: