Sve ulažu u napad
64

Arsenal doveo pojačanje za 40 miliona eura, ali tek spremaju dva nova spektakularna transfera

K. H.
Fabio Viera (Foto: Twitter)
Fabio Viera (Foto: Twitter)
Portugalski nogometaš Fábio Vieira (22) novi je igrač Arsenala, a on u ovaj klub dolazi za 40 miliona eura i samo je prvi nagovještaj velikog ljetnog prijelaznog roka koji Topnici planiraju.

Iz Porta su objavili kako su pristali na Arsenalovo obeštećenje od 35 miliona eura, uz mogućnost da ta cifra s bonusima naraste na 40 miliona. Planirano je da Arteta ovog igrača koristi na pozicijama "osmice" i "desetke", no to nije i jedino zvučno pojačanje koje planiraju ovog ljeta.

Naime, engleski mediji pišu da je Arsenal blizu potpisa Gabriela Jesusa iz Manchester Cityja i to po cijeni od 50 miliona eura, a blizu Emiratesa je i krilni napadač Leedsa Raphinha, s tim da se dva kluba još uvijek trebaju dogovoriti oko uslova transfera.

Tamošnji mediji pišu da je Arsenal u ponedjeljak naveče poslao prvu službenu ponudu za Raphinhu, ali da je ona odbijena, no da postoji vjera da će dva kluba pronaći zajednički jezik i da će ovaj sjajni krilni napadač naredne sezone igrati za Topnike.

Očekuje se da će Leeds prihvatiti ponudu od 60 miliona eura za svog krilnog napadača, što znači da bi Topnici na naredna dva pojačanja mogli potrošiti 110 miliona eura, što uz transfer Viere daje ukupni trošak od 150 miliona eura.

Što se tiče Viere, on je treće pojačanje u ovom prijelaznom roku za Arsenal, a prije njega u klub su stigli golman Matt Turner i brazilski omladinac Marquinhos.