Baražna paljba Topnika
182

Arsenal demonstrirao silu i ponizio gradskog rivala (6:0) za četvrtu vezanu pobjedu

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Arsenala odigrali su danas najbolju utakmicu aktuelne sezone i u gostima su sa 6:0 deklasirali gradskog rivala West Hama u meču 24. kola Premierhipa.

Očekivala se tvrda i neizvjesna utakmica gradskih londonskih rivala, u prvih pola sata nismo vidjeli golove, ali onda je počela kanonada Topnika.

U 32. minuti je William Saliba pogodio nakon ubacivanja Declana Ricea, da bi devet minuta poslije Bukayo Saka iz penala udvostručio prednost Arsenala na 2:0.

Brazilski štoper Gabriel je minut prije odlaska na odmor povisio na 3:0 nakon novog centaršuta Ricea iz slobodnjaka, da bi u nadoknadi prvog dijela gol postigao i Leandro Trossard za velikih 4:0.

U nastavku meča još dva gola raspucanih Topnika. Prvo je u 63. minuti pogodio Saka i postigao svoj drugi gol na meču, a drugi put je asistirao Martin Odegaard, da bi tri minute poslije Rice postavio konačnih 6:0.

Za Arsenal je to četvrta pobjeda u nizu i ostali su trećeplasirani na tabeli s 52 boda, isto koliko ima i drugoplasirani Manchester City, a lider Liverpool ima dva boda više.

Arsenal u narednom kolu gostuje Burnleyu, a West Ham Nottingham Forestu.

Rezultat i strijelci:

West Ham - Arsenal 0:6 (Saliba 32', Saka 41'p, 63', Gabriel 44', Trossard 45+2', Rice 66')

Tabela: