Emirates Cup
117

Arsenal deklasirao Sevillu (6:0) i sjajno najavio novu sezonu, predstavljen i novi kapiten Topnika

K. H.
Foto: Arsenal/Twitter
Nogometaši Arsenala ubjedljivo su pobijedili Sevillu na svom Emirates stadionu u generalnoj probi pred početak nove sezone u Engleskoj rezultatom 6:0.

Već u 10. minuti Arsenal stiže do vodstva i to nakon pogotka koji je postigao Bakayo Saka s bijele tačke, a upravo je ovaj Englez izborio penal nekoliko trenutaka prije toga.

Svoj dan još jednom je imao Gabriel Jesus, sjajni Brazilac koji je u Arsenal stigao iz Manchester Cityja, a on je u razmaku od 13. do 15. minute postigao dva pogotka i već tada donio veliko vodstvo svom timu. Da prvo poluvrijeme bude fascinantno za Topnike pobrinuo se Saka svojim drugim, a za Arsenal četvrtim golom u 19. minuti susreta.

Za 5:0 pogodio je Gabriel Jesus u 77. minuti susreta, čime je kompletirao hat-trick, a konačan rezultat postavio je Nketiah u 88. minuti.

Arsenal je danas predstavio i novog kapitena, a klub je objavio da će u narednoj sezoni kapitensku traku nositi norveški nogometaš Martin Ødegaard.

Odluku je prvobitno donio menadžer Mikel Arteta, a na kraju je dobio odobrenje od čitave ekipe te čelnika kluba. Nakon što je informacija i zvanično objavljena, španski stručnjak je objasnio svoju odluku.

"Imao je veliki utjecaj čitavog kluba i ekipe nakon što je došao na Emirates iz Real Madrida u januaru 2021. godine", rekao je Arteta.

Ødegaard je također kapiten i nogometne reprezentacije Norveške. Prvi meč u novoj sezoni Arsenal će igrati u narednog petka protiv Crystal Palacea na gostujućem terenu.