Favoriti slavili
3

Arsenal, Chelsea i Tottenham u četvrtfinalu EFL Liga kupa

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipe Arsenala, Chelseaja i Tottenhama plasirale su se u četvrtfinale engleskog EFL Liga kupa nakon što su večeras slavile u duelima osmine finala.

Arsenal je na svom terenu bio bolji od Blackpoola, a konačni rezultat za ekipu Unaija Emeryja glasio je 2:1.

Lichtsteiner je u 33. minuti iskoristio sjajnu asistenciju Guendouzija te je doveo svoju ekipu u vodstvo, da bi početkom drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, mladi Smith-Rowe bio na pravom mjestu i postigao pogodak za 2:0. Topnici su ostali oslabljeni u 57. minuti kada je Guendouzi dobio drugu žuti, odnosno crveni karton, a Blackpool je to brzo iskoristio i u 66. minuti preko O'Connora smanjuje na 2:1.

Ipak, gosti na Emiratesu bez obzira na igrača više nisu imali previše šansi, a pitanje pobjednika faktički je odlučeno u 84. minuti kada strijelac pogotka dobija direktan crveni karton.

Chlesea je u sjajnom meču na Stamford Bridgeu bio bolji od Derbyja, a konačni rezultat na kraju je glasio 3:2. Domaći su u petoj minuti autogolom Tomorija stigli u vodstvo, ali samo četiri minute poslije Marriott je poravnao na 1:1. U 21. minuti Keogh je postigao drugi autogol za svoju ekipu, čime je Plavce opet doveo u prednost, ali u 27. minuti Waghorn je opet vratio stvari na početak.

Ipak, Fabregas je u 41. minuti pogodio za 3:2, a to će se poslije ispostaviti kao konačni rezultat meča.

Tottenham je kao gost bio bolji od West Hama sa 3:1, a pobjedu Pijetlovima donio je Son s dva pogotka i Llorente koji je postigao treći. Utješni gol za Čekičare postigao je Perez u 71. minuti.