Premiership
0

Arsenal bi mogao prodati Fabregasa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Pouzdani izvor iz redova Arsenala otkrio je da bi, dođe li prava ponuda u klub, londonski premijerligaš mogao prodati Cesca Fabregasa (22).

Španski veznjak je produkt katalonske škole nogometa i član Barceloninih mlađih dobnih kategorija koji se još kao 16-godišnjak zaputio u Arsenal, gdje je svojim igrama i zalaganjem na terenu dogurao i do kapitenske trake. A, upravo se nedavno Barcelona oglasila sa željom da ga vrati u svoje “jato”.

  • Cesc Fabregas ima Barcelonin DNK u svom tijelu i znamo da želi igrati u ovome klubu. Ja, trener Pep Guardiola, i sportski direktor Txiki Begiristain ga želimo u svojim redovima. Sav ćemo svoj napor usmjeriti na taj posao, ali istovremeno iznimno poštujemo Arsenal s kojim imamo dobre odnose i zato to neće biti nimalo lagana tema za razgovor - izjavio je nedavno predsjednik evropskog nogometnog prvaka Joan Laporta.

U razgovoru za The Sun jedan je od predstavnika Arsenala, osvrnuvši se vjerojatno na Laportine riječi, kazao:

  • Niko u Arsenalu ne bi volio vidjeti Fabregasa da odlazi, ali uvijek postoji novčana granica preko koje je teško preći, ponuda koja je predobra da bi se odbila. Primi li Arsenal ponudu u visini 40 miliona funti, pritisak na prodaju će biti velik.