Nogomet
0

Arsenal bez Sagne, vraća se Podolski

Totalsport
Lukas Podolski (Foto: AFP)
Lukas Podolski (Foto: AFP)
Vodeći sastav engleske nogometne Premierlige, Arsenal, neće moći računati na pouzdanog desnog stopera Bacaryja Sagnu u utakmici 14. kola protiv Hull Cityja.

Arsenal će u srijedu na svom Emiratesu dočekati ekipu koja mu je minulog vikenda skinula Liverpool s vrata, slavivši s 3-1. Ekipa Arsenea Wengera će pokušati izbjeći istu sudbinu, no to će morati uraditi bez francuskog reprezentativca Sagne.

"Sagna ima bolove u zadnjoj loži i vjerujem da će propustiti sutrašnji meč", rekao je Wenger na konferenciji za novinare, te je najavio povratak Carla Jenkinsona u sastav.

Dobra vijest za francuskog menadžera je i povratak treninzima njemačkog napadača Lukasa Podolskog, koji se oporavio upravo od povrede koja je zadesila Sagnu.

"Podolski je na raspologanju, ali nije u formi. Nakon utakmice će nastaviti trenirati, a mogao bi biti spreman tek za otprilike 10-ak dana, odnosno za utakmicu protiv Mnchester Cityja", rekao je Wenger.

Arsenal nakon 13 odigranih kola ima četiri boda prednosti ispred drugoplasiranog Chelseaja, te šest ispred Manchester Cityja.