Nogomet
0

Arsenal bez Podolskog tri sedmice

Totalsport
Lukas Podolski (Foto: AFP)
Lukas Podolski (Foto: AFP)
Nastavljaju se problemi za menadžera engleskog nogometnog Premierligaša Arsenala, Arsenea Wengera, koji je u uzvratnoj utakmici play-off runde kvalifikacija za Ligu prvaka zbog povrede ostao bez napadača Lukasa Podolskog.

Njemački reprezentativac je napustio travnjak na nosilima u 49. minuti susreta zbog povrede mišića zadnje lože. Wenger je nakon susreta potvrdio da je riječ o ozbiljnijoj povredi, zbog koje će Nijemac izbivati oko tri sedmice.

Podolski se tako pridružio Diabyju, Oxlade-Chamberlainu, Arteti i Vermaelenu na listi povrijeđenih grača, što Wengeru, koji je izjavio da mu je ekipa "kratka s igračima", zasigurno zadaje velike glavobolje.

Kada su u pitanju nova pojačanja, Wenger je u izjavi nakon uzvratne utakmice protiv Fenerbahçea (2-0, sveukupno 5-0) otkrio da klub i dalje radi na tome da dovede pokojeg igrača prije isteka prijelaznog roka (2. septembar), no učinio je to na neuvjerljiv način:

"Ne znam što bih vam više rekao... Radimo naporno na tome i nadam se da ćemo uspjeti dovesti nekog igrača prije završetka prijelaznog roka."