Nogomet
4

VIDEO / Aršavin se svađao za zaštitarom u noćnom klubu

Totalsport
Ruski nogometraš Arsenala Andrej Aršavin (31) uhvaćen je u subotu navečer u kako se pijan raspravlja sa zaštitarom jednog kluba.

Aršavin se svađao sa zaštitarom na ulasku u klub, a u jednom ga je trenutku morao zaustavljati prijatelj da ne dođe do fizičkog kontakta. Cijeli je incident jedan od posjetitelja uhvatio kamerom.

Tako se nastavlja tužan pad napadača koji je 2009. godine po transferu iz Zenita bio rekordno skupo pojačanje u Arsenalovoj historiji (15 miliona funti).

Ove je sezone Aršavin skupio tek dva starta u udarnoj postavi Topnika, oba u Liga kupu, dok je u Premierligi nastupio tek sedam puta, svaki put ulazeći kao rezerva.

Aršavin u Arsenalu zarađuje 95.000 funti sedmično, a na kraju sezone istječe mu aktuelni ugovor i posve će sigurno potražiti novi klub.

"Očito je da ću napustiti Arsenal. Bila je to Arseneova odluka (Wenger) da me ne koristi, ali ja i dalje treniram i osjećam se dovoljno spremnim za igru. Ne vidim nikakve probleme u tome da igram za neki drugi engleski klub", rekao je nedavno Aršavin.

Iako je Arsenalov menadžer Arsene Wenger hvalio Aršavinov "profesionalizam" prošle sedmice, ovaj bi incident mogao Rusu otežati pronalazak nove sredine...