Pojačanje u odbrani
0

Arne Friedrich potpisao za Wolfsburg

Totalsport
Arne Friedrich
Arne Friedrich
Njemački reprezentativni odbrambeni nogometaš Arne Friedrich (31) potpisao je trogodišnji ugovor s Bundesligašem Wolfsburgom.

U posljednjih osam sezona igrač berlinske Herthe napustio je, prema medijskim napisima, redove novog drugoligaša za odštetu od 2 do 2,5 miliona eura.

"Vrlo smo radosni što se Arne opredijelio za nas. Njegova je klasa vidljiva na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Ne samo da će nas pojačati u nogometaškom smislu, već i u karakternom. Pomoći će nam puno u stabilizaciji igre naše odbrane", rekao je direktor bivšeg bundesligaškog prvaka Dieter Hoeneß, koji je vrlo vjerovatno imao ključnu ulogu pri dovođenju središnjeg, po potrebi i desnog bočnog braniča iz Herthe, gdje je i sam dugi niz godina radio kao direktor.

Friedrich, koji standardno za Njemačku u Južnoj Africi igra na poziciji desnog stopera, odigrao je za Herthu od 2002. do 2010. godine 231 bundesligašku utakmicu. Prethodno je u dresu Arminije iz Bielefelda (2000.-2002.) skupio 47 prvenstvenih nastupa.