Potencijalni problem
142

Arnautoviću prijeti izbacivanje s Eura zbog psovanja, UEFA pokrenula postupak

N. K.
Alaba zaustavlja Arnautovića (Foto: EPA-EFE)
Alaba zaustavlja Arnautovića (Foto: EPA-EFE)
Evropska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je službeni disciplinski postupak protiv Marka Arnautovića zbog dešavanja nakon što je postigao gol za Austriju protiv Sjeverne Makedonije u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva.

Naime, Arnautović je krenuo ka reprezentativcu Sjeverne Makedonije Ezgjanu Alioskom, kojem je navodno psovao majku, navodi se u izvještajima medija.

David Alaba je morao upotrijebiti silu, kao i drugi igrači, kako bi ga spriječili da se približi reprezentativcu Sjeverne Makedonije i napravi još veći incident.

"U skladu s pravilima UEFA diciplinskog zakona, etički i disciplinski inspektor će voditi istragu u vezi s incidentom Marka Arnautovića, koji se dogodio u nedjelju u grupnoj fazi Evropskog prvenstva između Austrije i Sjeverne Makedonije. Dodatne informacije o ovom pitanju bit će dostupne vremenom", navodi se na UEFA-inoj stranici.

Novinar The Timesa Martyn Ziegler navodi da Arnautoviću prijeti čak i izbacivanje iz daljnjeg takmičenja zbog mogućeg rasističkog rječnika, ukoliko UEFA to potvrdi tokom istrage.