Razočaran, ali...
916

Arnautović: Svaka čast navijačima BiH koji su došli u Beč, remi je najrealniji ishod

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Napadač reprezentacije Austrije Marko Arnautović bio je razočaran nakon remija njegove ekipe protiv BiH u meču 5. kola grupne faze UEFA-ine Lige nacija, a nakon meča je rekao da je ovo možda i najrealniji ishod utakmice. Također, čestitao je bh. navijačima koji su u velikom broju stigli u Beč.

Arnautović je rekao da je BiH igrala bolje prvo poluvrijeme, dok smatra da je Austrjia u drugom poluvremenu bila za nijansu bolja.

"U prvom poluvremenu je BiH igrala odlično, a mi smo bili bolji u drugom poluvremenu. Remi je možda i najrealniji ishod, čestitam BiH što su prošli dalje. Da li sam razočaran? Ja sam nogometaš i svaka utakmica koju ne pobijedim me pogodi, imali smo šanse, oni su svoje također imali svoje i na kraju 0:0. Oni idu dalje, mi smo završili kao drugi i ostali smo u ovoj grupi", kazao je Arnautović.

Na pitanje o bh. navijačima kojih je večeras bilo oko 20.000 u Beču, Arnautović je imao samo riječi hvale.

"Svaka čast navijačima BiH, nije jednostavno doći u četvrtak u 20:45 po ovakvom vremenu u Beč. Svaka im čast", kazao je Arnautović.

O susretu s Edinom Džekom nakon utakmice, kroz osmijeh je rekao.

"Poslije utakmice neću s Džekom, moramo u hotel", kazao je napadač Austrije.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Podsjećamo, večeras je u Beču bilo oko 20.000 navijača BiH koji su bili velika podrška izabranicima Roberta Prosinečkog.