Nogomet
0

Arnautović donio bod Stoke Cityju u 90. minuti

Piše: Edin Isanović
U terminu od 16:00 sati odigrano je odigrano je pet utakmica 32. kola engleske nogometne lige.
Foto: AFP
Foto: AFP
West Ham United i Stoke City, među čijim stativama je stajao bh. reprezentativac Asmir Begović, odigrali su 1:1. Domaći su poveli 1:0, a gol je postigao Cresswell u 7. minuti utakmice. Bod gostima je donio Arnautović u 90. minuti.

Aston Villa, koja se nalazi u opasnoj zoni, stigla je do važnog trijumfa na gostovanju kod Tottenhama. Za vodstvo gostiju na White Hart Laneu pogodio je Benteke u 35. minuti. Iako su domaći pokušavali izjednačiti, nisu uspjeli.

Tottenham se bori za izlazak na međunarodno takmičenje i neočekivanu su poraženi.

Crystal Palace je "demolirao" Sunderland sa visokih 1:4. Hat trick je postigao Bolasie, a prvi pogodak je postigao Murray. Ovom pobjedom gosti su se približili sredini tabele.

Southampton sjajno igra ove sezone. U okršaju sa Hull Cityjem mučili su se da probiju bedem gostiju. Ipak, J. Ward-Prowse je u 57. minuti pogodio sa jedanaest metara. Na konačnih 2:0 povećao je Pelle u 82. minuti.

Nešto ranije Swansea City i Everton su remizirali. Bilo je 1:1, a Muhamed Bešić nije ulazio u igru.

Premier liga, rezultati 32. kola:

Southampton - Hull City 2:0 Sunderland – Crystal Palace 1:4 Tottenham – Aston Villa 0:1 West Bromwich Albion – Leicester City 2:3 West Ham United – Stoke City 1:1 Swansea City - Everton 1:1