Veliko pojačanje
24

Armisa Kuč ponovo u dresu SFK 2000 Sarajevo

A. P.
Standardna reprezentativka Crne Gor, Armisa Kuč, nakon što je u protekle dvije godine nastupala za klubove u Švedskoj i Španiji, ponovo oblači bordo-bijeli dres.

Dvadesetsedmogodišnja napadačica predstavlja veliko pojačanje za SFK 2000 Sarajevo, obzirom da su njene golgeterske sposobnosti jako dobro poznate. U prošlosti je postavila rekorde po broju postignutih golova u jednoj premijerligaškoj sezoni, a njenim dolaskom SFK 2000 Sarajevo potvrđuje svoje ambicije u predstojećoj takmičarskoj sezoni.

"Drago mi je što sam ponovo igračica najboljeg kluba na Balkanu. Za SFK 2000 Sarajevo me vežu najbolje i najljepše uspomene. Nije bilo dvojbe kada se pojavila mogućnost da ponovo obučem dres ovog kluba", rekla je Armisa, koja je već odradila prve treninge u našem klubu, dodavši: "Radujem se utakmicama Lige prvaka. Vjerujem u ovaj kolektiv. Spremno ćemo dočekati nadolazeće susrete i uz našu prepoznatljivu igru i rad ostvariti odlične rezultate".

Svoje prve zvanične utakmice u dresu novog-starog kluba Armisa Kuč će upisati početkom augusta, kada su na rasporedu međunarodne utakmice.

Podsjećamo, SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin turnira grupne faze UEFA Lige prvaka, a pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija). Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. avgusta u Sarajevu i Zenici.