|

Armin Veh: "Džeko bi nas mogao napustiti"

Armin Veh: "Džeko bi nas mogao napustiti"
0
T
Totalsport
18.11.2009. u 17:42
9
komentara
0

dijeljenja
Armin Veh: "Džeko bi nas mogao napustiti" Foto: Reuters
La Gazzetta dello Sport u utorak je objavila razgovor s napadačem Wolfsburga i BiH-reprezentacije Edina Džeke (23). U njemu je igrač ponovio da želi čim prije zaigrati za AC Milan.
- Priča s Milanom još nije završila. Nedavno sam s vodećim ljudima Wolfsburga razgovarao o tome. Nadam se da će mi na kraju sezone biti omogućeno prijeći na San Siro – izjavio je Džeko.

Na tu je izjavu reagirao 48-godišnji trener bundesligaškog prvaka Armin Veh, koji je nadljudskim naporima uspio zadržati bosanskog centarfora u redovima svog kluba prošlog ljeta.

- Poznato je da Džeko može napustiti klub nađe li ponuđača koji može platiti odštetnu klauzulu (30 miliona eura, op. a.). Tu smo cifru stavili u ugovor kako bismo bili u mogućnosti, u slučaju da nam Džeko ode, pronaći pojačanje na tržištu otprilike Džekinog nivoa – rekao je Veh, na čije je inzistiranje Džeko ljetos produžio ugovor do ljeta 2013. godine.

I Gazzetta je potvrdila informaciju koju su ranije donijeli drugi talijanski mediji: Milan bi rado za Džeku i nešto gotovine Wolfsburgu prepustio 26-godišnjega nizozemskog centarfora Klaas-Jan Huntelaara.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...