Nogomet
0

Armin Hodžić se potukao i dobio crveni karton u prijateljskom meču

Piše: E. B.
U praijteljskom susretu Dinamo je savladao Zaglebie sa 3:1, a susret je obilježilo čak pet crvenih kartona.

Najprije su u velikoj tuči u 22. minuti isključeni Armin Hodžić i Jakub Tosik. Poljski nogometaš je u jednom zračnom duelu s leđa udario našeg napadača, a Hodžić ga je na travi rukom udario u međunožje, a potom ga je i nogama udario.

Kada se pridigao, Hodžiću je Tosik nešto dobacio, nakon čega ga je nekadašnji nogometaš Željezničara udario rukom u lice.

Nastala je velika gužva u kojoj su učestvovali svi igrači obje ekipe, a na kraju su direktne crvene kartone dobili Hodžić i Tosik.

Ni do kraja poluvremena ekipe nisu "povukle ručnu", te je najprije igrač poljske ekipe Guldan isključen u 38. minuti, a potom je i igrač Dinama Moro u 38. minuti isključen iz igre. Jedini gol u prvom poluvremenu pao je u 43. minuti, a strijelac je bio Olmo.

U drugo poluvrijeme su se ekipe dogovorile da uđu ponovo sa 11 igrača, ali su Poljaci već početkom drugog dijela ostali bez Madera koji je dobio peti crveni karton na meču.

Početkom drugog poluvremena Šitum u 49. minuti je doveo Dinamo u vodstvo od 2:0, a sedam minuta prije kraja Zaglebie je preko Starzynskog iz penala smanjio na 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Pavičić u 85. minuti.