Godina bola
17

"Armanov zagrljaj": Turnir sjećanja na stradale u avionskoj nesreći kod Mostara

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
U sportskoj dvorani Sjeverni logor u Mostaru otvoren je dvodnevni futsal turnir u sjećanje na tragično preminulog dječaka Armana Hadžiomerovića i četvero ostalih putnika sportskog aviona koji se prije tačno godinu dana srušio u pored mostarskog naselja Jasenica.

Međunarodni memorijalni turnir u futsalu "Armanov zagrljaj" organizira Mostarske asocijacije sporta (MAS) i fondacija "Armanov zagrljaj" za uzrasnu kategoriju dječaci 2008. godište.

Sanjin Hadžiomerović, otac preminulog dječaka Armana i incijator osnivanja fondacije "Armanov zagrljaj", vidno uzbuđen kazao je kako su danas pomiješane emocije, a da je godina koja je prošla bila jako teška.

"Kao što smo i ranije radili, nastavljamo s akcijama. Fondacija i Armanov klub organiziraju turnir koji je humanitarnog i prijateljskog karaktera. Pozvali smo djecu da se druže, djecu iz naše zemlje, Hrvatske i Crne Gore. Nadam se da će sve proći sjajno, da će turnir prerasti u tradiciju, sve u sjećanje na Armana, a za drugu djecu", kazao je Hadžiomerović.

Sanel Pajević iz Fondacije "Armanov zagrljaj" kazao je kako je fondacija osnovana prošle godine u cilju skupljanja sredstava za pomoć djeci ugroženih kategorija.

"Ovaj turnir treba dodatno pojačati uspomenu na Armana. Svi smo jako emotivni i teško možemo opisati osjećaje. Još uvijek su friške rane od smrti našeg Armana. Naša je želja da ovo postane jedan od najvažnijih turnira u Mostaru", kazao je Pajević.

Turnir je otvorila glavna savjetnica u Gradu Mostaru Radmila Komadina, kazavši kako je prošlogodišnja nesreća u crno zavila Mostar, ali da "Armanov zagrljaj" treba sada da sve ljude zagrli i učini sretnijim.

Armanov klub MAS poklonio je roditeljima Luke i Lane Lovrić prigodan poklon, dok je predstavnik splitskog Hajduka uručio dres s Armanovim imenom Sanjinu Hadžiomeroviću.

Na turniru nastupa šest ekipa iz Mostara, Bosne i Hercegovine, regije i Evrope i to: domaćin turnira MAS, FK Velež Mostar, NK Široki Brijeg, FK Željezničar Sarajevo, NK Hajduk Split i reprezentacija Podgorice. Jedan od pokrovitelja turnira je i Sportski savez Grada Mostara.