Kicker
0

Arjen Robben nogometaš godine u Njemačkoj

Totalsport
Arjen Robben
Arjen Robben
U izboru sportskog magazina Kickera, u kojem je sudjelovalo 926 članova Njemačkog udruženja sportskih novinara i novinarki (VDS), Arjen Robben proglašen je nogometašem godine u Njemačkoj.

Holandski krilni napadač minhenskog Bayerna pobijedio je uvjerljivo s 445 glasova ispred klupskih suigrača, Bastiana Schweinsteigera (180) i Thomasa Müllera. I četvrto mjesto zauzima nogometaš prvaka - Phillip Lahm (35 glasova).

Robben je prvi Holanđanin koji je dobio nagradu otkad se ona, 1960. godine, dodjeljuje. Prvi je slavodobitnik bio centarfor HSV-a Uwe Seeler.

Prvi strani nogometaš s nagradom postao je Werderov Brazilac Ailton 2004. godine. Sada već treći put zaredom nagrada ide u ruke strancu. Prije Robbena uzeli su je Brazilac Grafite (Wolfsburg) 2009. i Francuz Franck Ribery (Bayern) 2008. godine.

U konkurenciji trenera novinari su najviše glasova podijelili Louisu van Gaalu, koji upravo danas slavi svoj 59. rođendan. Dobio je 398 glasova, 167 više od Schalkeova Felixa Magatha (231). Bayernov je trener prvi stranac-pobjednik izbora koji je prvi put organiziran 2002. godine.

Za najbolju nogometašicu u Njemačkoj proglašena je Inka Grings. Dobila je 201 glas.