Svjetski prvak iz Katara
0

Argentinski nogometni as stigao na trening potpuno drugačiji, za mnoge je neprepoznatljiv

D. P.
De Paul (Foto: Screenshot)
De Paul (Foto: Screenshot)
Nogometne zvijezde sklone su čestim promjenama frizure, a posljednjih dana u fokusu je čovjek koji ih najčešće mijenja, argentinski nogometaš Rodrigo de Paul.

Prvak svijeta s Argentinom sinoć se pojavio na treningu svog Atletico Madrida i svoje je saigrače ostavio u nevjerici. Inovativni De Paul odlučio je potpuno promijeniti svoj izgled.

Na zvaničnim stranicama Atletico Madrida objavljeni su inserti s treninga, a u fokusu pažnje navijača je De Paul s novim plavim pletenciama. Fanovi u Argentini odmah su ga počeli porediti s popularnim južnoameričkim glumcem iz TV sapunica Nicolasom Furtadom.

Za De Paula to nije ništa novo. Često je inovativnim frizurama mijenjao izgled pa je tako privlačio pažnju i bojom kose na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a prošlog juna je obojio kosu u svijetloplavo uz crno srce na lijevoj strani tjemena.

Inače, Argentinac se smatra jednim od ključnih figura u igri trenera Diega Simeonea. Trening je obavljen uoči derbija sa Sevillom, koji je na rasporedu danas, a upravo će De Paul biti važna karika u derbiju.

Atletico Madrid se nalazi na četvrtom mjestu La Lige s 10 bodova zaostatka u odnosu na vodeće Real Madrid i Gironu.