Nakon loših rezultata
0

Argentinci za nasljednika Maradone žele – Guardiolu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Udruženje predsjednika klubova argentinske nogometne lige izašlo je u javnost s intrigantnim prijedlogom: žele dovesti trenera Barcelone Josepa Guardiolu na čelo reprezentacije.

Prema planu koji je objavio madridski sportski dnevnik Marca, Argentinski bi nogometni savez (AFA) 38-godišnjem treneru ponudio posao nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

“Projekt Guardiola 2010”, kodno ime koje je ideji dala Marca, svrhu ima u činjenici da će Guardiola znati kako najbolje iskoristiti Lionela Messija, ponajboljega svjetskog nogometaša koji u nacionalnom dresu igra neprepoznatljivo.

  • Argentina u Messiju ima nebrušenog dijamanta. Niti jedan od selektora Argentinaca dosad nije znao izvući ono najbolje iz njega. S druge strane, pod Guardiolom je Messi osvojio trostruku krunu prošle godine u Španiji – navodi Marca izjavu jednoga od predsjednika, koji je želio ostati anoniman.

  • Ima ljudi koji ne žele selektora stranca, no domaći su se treneri pokazali neuspješnima pri pokušaju eksploatiranja Messijeva talenta. Tu je sposobnost zapravo jedini pokazao Sergio Batista na Olimpijskim igrama u Pekingu, no on nema kvalifikacija voditi seniorsku ekipu Argentine – dodaje isti Marcin izvor.

Guardiola bi, u slučaju da postane selektor, bio prvi neargentinac na toj poziciji.

Predsjednici se boje tek jednog raspleta: neuspjeha španske reprezentacije na SP-u u JAR-u.

  • Argentina je ionako daleko od Svjetskog prvenstva i zato se moramo moliti da Španci postanu svjetski prvaci. U suprotnom bi Guardiolu mogli angažirati oni – riječi su fantomskog predsjednika.