Uoči Mundijala
40

Argentinci u skandaloznom priručniku navijače savjetuju kako odvesti Ruskinje u krevet

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Argentinski nogometni savez je uoči predstojećeg Svjetskog prvenstva pripremio priručnik za navijače o ruskoj kulturi, jeziku i običajima, a u njega su uvrstili i detaljne savjete o tome kako osvojiti lokalne ljepotice.

"Ruskinje obraćaju pažnju na to jeste li čisti, mirišete li dobro i jeste li dobro odjeveni. Prvi dojam vrlo im je važan pa pripazite", stoji u priručniku u kojem s zatim obraćaju navijačima koji lijepu Ruskinju "neće poželjeti oženiti, nego se samo upustiti u seks s njom".

"Ruske žene su prekrasne pa ih mnogi žele samo odvesti u krevet. Možda to i one žele, ali ima ljudi koji se žele osjećati važno i jedinstveno. Savjetujemo da ženu ispred vas tretirate kao vrijedno biće s vlastitim idejama i željama. Obratite pažnju na njihove vrijednosti i osobnost. Ne postavljajte glupa pitanja o seksu. Za Ruse je seks nešto vrlo privatno i o njemu se obično ne razgovara u javnosti", pojasnili su.

Iz Argentinskog nogometnog saveza navijače upozoravaju i kako Ruskinje žele da muškarci imaju inicijativu te preporučuju vježbanje komunikacije sa ženama u slučaju nedostatka samopouzdanja.

Javnost je osudila seksistički priručnik pa su ga brzo povukli, ali u doba društvenih mreža lako se pročulo za njegov sadržaj.