Prije slučaja dopinga
13

Argentinci tvrde: Zbog Messijeve supruge Papu Gomez je izbačen iz reprezentacije

H. H.
Papu Gomez i Antonela Roccuzzo (Foto: Twitter / montaža)
Papu Gomez i Antonela Roccuzzo (Foto: Twitter / montaža)
Argentinski nogometaš Papu Gomez (35), trenutno suspendovan zbog dopinga, bio je jedna od referentnih tačaka i među najomiljenijim igračima argentinske reprezentacije, ali nakon osvajanja SP-a više nikada nije pozvan od selektora Lionela Scalonia.

To se desilo čak i prije suspenzije zbog dopinga, a u Argentini je tokom televizijske emisije "A la Tarde" na Tartu TV otkriveno šta se desilo u argentinskoj svlačionici tokom Mundijala.

Naime, Gomez je prema tvrdnjama argentinskih medija imao sukob s kapitenom tima Lionelom Messijem i ostatkom tima, zbog pokazanog nepoštovanja prema Leovoj supruzi Antoneli Roccuzzo.

Prema izvještajima, Papu je tokom slavlja u svlačionici nakon polufinalne pobjede protiv Nizozemske na Svjetskom prvenstvu u Kataru potpuno prenaglio s komentarima.

"Svi su bili sretni jer su prošli, svi u svlačionici počinju da pevaju kao ludi. Šta u tom trenutku kaže Papu? 'Daj mi Antonelu!' Zamislite Messijeve laserske oči... Bio je to crveni karton za Gomeza", ispričao je voditelj emisije.

Gomez je navodno poznat i kao prava "stipsa", te je voditelj naveo nekoliko primjera.

"I Scaloni je veoma ogorčen zbog ove situacije, nisu samo reprezentativci. Znate li kako ga zovu njegovi saigrači? Zvali su ga "škrtac" jer svaki put kada bi otišli da igraju tenis i morali da plate korištenje terena, on bi nestao. Svaki put kada je trebalo platiti hranu on je nestajao. I njegova supruga Linda je takođe je isključena iz ženskog chata igrača", dodao je voditelj.

Podsjetimo, Alejandro Papu Gomez je pao na doping-testu krajem oktobra i prijeti mu kraj karijere s obzirom na dvogodišnju suspenziju koja mu je izrečena.

Gomez se vratio u Seriju A i pridružio Monzi kao slobodan igrač početkom sezone nakon što mu je istekao ugovor sa Sevillom.

Tridesetpetogodišnji nogometaš je osim pomenutih klubova u karijeri igrao za Arsenal de Sarandi, San Lorenzo, Cataniju, Metalist Kharkiv, Atalantu. Također, bio je član mlade i seniorske reprezentacije Argentine.