Anketa
0

Argentinci ne vjeruju Maradoni

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Rezultati jedne ankete objavljeni u petak pokazuju da veći dio Argentinaca smatra da bi slavni izbornik njihove nogometne reprezentacije Diego Maradona trebao dobiti otkaz.

Agencija Carlos Fara & Associates anketirala je 442 osobe u Argentini, od kojih 67% njih smatra da Maradona ne bi trebao voditi argentinsku reprezentaciju, a samo 22% anketiranih ga podržava.

Takvi rezultati ankete i ne čude previše ako se zna da je Argentina izgubila čak četiri od šest kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo pod vodstvom Maradone, čime je kompromitirala svoj plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici. Brazil (33 boda) i Paragvaj (30) već su osigurali Svjetsko prvenstvo. Čile ima 27 bodova, Ekvador 23, a ''gauči'' su tek na petom mjestu s 22 boda. Ipak, za vrat im pušu Urugvaj i Venezuela s bodom manje, te Kolumbija koja ima 20 bodova.

Prve četiri reprezentacije idu izravno na Mundijal, dok će peti sastav južnoameričkih kvalifikacija razigravati s četvrtoplasiranom ekipom CONCACAF zone.

Argentina će 10. oktobra u Buenos Airesu ugostiti Peru, a potom će četiri dana kasnije gostovati kod Urugvaja.