Ruše se rekordi
57

Argentince zahvatilo potpuno ludilo, dresovi s novim grbom rasprodati za nekoliko minuta

D. P.
Tu je sada i treća zvjezdica (Foto: Twitter)
Tu je sada i treća zvjezdica (Foto: Twitter)
Nogometni savez Argentine predstavio je novi dres nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru, a koliko je ludilo zahvatilo navijače ove selekcije, potvrđuje podatak da je rasprodat u roku od samo nekoliko minuta.

Argentinci su promijenili dres i logo nakon osvajanja Mundijala u Kataru. Novi grb nogometne reprezentacije sada krasi i treća zvjezdica u čast treće titule prvaka svijeta.

Iz saveza su najavili da će 26. decembra dres biti pušten u prodaju na zvaničnoj stranici Adidasa, a ni u poznatom njemačkom brendu nisu očekivali da će svi dresovi biti rasprodati u roku od nekoliko minuta.

Dres je prvi put objavljen neposredno nakon što je južnoamerički tim savladao Francusku u finalu Svjetskog prvenstva, no u prodaju je pušten tek jučer.

"U ovoj početnoj fazi prva serija dostupnih dresova je rasprodana. Zalihe će se nadopunjavati tokom sedmice i narednih dana, intenzivirajući svoju dostupnost tokom januara i februara", navedeno je u zvaničnom saopćenju Adidasa.

Novi kontigent dresova bit će dostupan za kupovinu već sutra na Adidas Argentina stranici. Nema dileme da će i ovoga puta svi dresovi biti rasprodati.

Argentina je postala tek četvrta zemlja u historiji s tri ili više titula prvaka svijeta. Ispred su još samo Italija i Njemačka sa po četiri titule te rekorder Brazil s pet titula prvaka svijeta.