Kvalifikacije za SP
4

Argentina može i bez Messija, Suarez donio zlata vrijednu pobjedu Urugvaju

K. H.
Lautaro Martinez slavi gol za pobjedu Argentine (Foto: EPA-EFE)
Lautaro Martinez slavi gol za pobjedu Argentine (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Argentine je i bez najboljeg igrača Lionela Messija pobijedila Čile u meču 15. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a konačan rezultat susreta koji su igrali u gostima bio je 2:1.

Gaučosi su znatno bolje otvorili meč i već u 10. minuti golom Di Marije poveli 1:0, no slavlje gostiju trajalo je samo 21. minuti jer je Brereton pogodio za 1:1.

Ipak, do poluvremena je Argentina postigla još jedan gol, ovaj put preko napadača Intera Lautara Marineza koji je, na kraju će se ispostaviti, svom timu donio pobjedu, jer je to bio i konačan rezultat meča.

Imao je Čile šanse, posebno u finišu meča, no Vargas i Brereton nisu bili precizni u dobrim situacijama i na kraju je Argentina došla do još jedne pobjede, devete u ovim kvalifkacijama. Trenutno su drugi na tabeli sa 32 osvojena boda, odnosno devet pobjeda i pet remija, a imaju četiri boda manje od Brazila.

Čile je, s druge strane, ostao na 16 osvojenih bodova iz 15 odigranih mečeva i trenutno su na 16 osvojenih bodova.

Sinoć je odigran i meč između Paragvaja i Urugvaja, a konačan rezultat na kraju je bio 1:0 za goste. Jedini gol postigao je Luis Suarez u 50. minuti, čime je doveo svoj tim na četvrto mjesto na tabeli s 19 osvojenih bodova. Kolumbija s utakmicom manje ima 17 bodova, baš kao i Peru.

Ranije je odigran meč između Ekvadora i Brazila, a završen je rezultatom 1:1. Casemiro je pogodio za vodstvo Brazilaca, a konačnih 1:1 postavio je Torres u 75. minuti.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore