Dobili odbijenicu
119

Arapske pare ne mogu kupiti sve, PSG poslije 50 godina seli s Parka prinčeva

N. M.
Vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi (desno) u društvu katarskog Emira Tamim bin Hamad Al Thanija (Foto: EPA-EFE)
Vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi (desno) u društvu katarskog Emira Tamim bin Hamad Al Thanija (Foto: EPA-EFE)
Paris Saint Germain je definitivno donio odluku da će odseliti sa stadiona Park prinčeva u glavnom gradu Francuske.

Sukob čelnika jednog od najbogatijih klubova i gradonačelnice Pariza Anne Hidalgo traje već duži vremenski period jer je ona odbijala njihove prijedoge o prodaji stadiona.

PSG igra na Parku prinčeva 50 godina, a zbog ovog sukoba i situacije kakva je na snazi odlučio je da će odseliti s istog, što je potvrdio predsjednik Nasser Al-Khelaifi.

Al-Khelaifi je nakon brojnih neuspješnih pokušaja kupovine optužio gradske čelnike da diskriminira katarske vlasnike, a potvrdio je da je započela potraga za novim domom PSG-a.

"Znamo što želimo, izgubili smo godine pokušavajući kupiti Park prinčeva i sada je gotovo. Želimo otići sa ovog stadiona i pronaći novi dom", rekao je Al-Khelaifi.

PSG na Parku prinčeva igra od 1974. godine, ali gradsko vijeće kaže da stadion pripada gradskoj baštini i da nije na prodaju, iako su katarski vlasnici kluba pred njih izlazili s različitim izdašnim ponudama.

"Od početka smo željeli da PSG ostane na Parku prinčeva, ali jednostavno ne želimo nekome drugom prepustiti pariško nasljeđe", poručio je Pierre Rabadan, član gradskog vijeća Pariza.

Kako je objavljeno ranije, PSG je planirao nakon kupovine stadiona povećati njegov kapacitet s 48.000 na 60.000 sjedećih mjesta.

Prema trenutnom dogovoru PSG može igrati na Parku prinčeva čakdo 2043. godine, ali katarski vlasnici odlučili su već krenuti u potragu za drugim rješenjem i novim domom.