Nogomet
11

Arapović: Olimpic nije uzalud u vrhu tabele, ali očekujemo pobjedu

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nogometaši Viteza će u okviru 2. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Vitezu ugostiti ekipu Olimpica, te tako odigrati svoju prvu premijerligašku utakmicu na domaćem terenu u Vitezu.

Na prvoj premijerligaškoj utakmici na domaćem terenu Vitežani očekuju oko 2.000 navijača na Gradskom stadionu, a trener Viteza, Husnija Arapović, očekuje da će njegovi izabranici dati svoj maksimum.

"Susret sa ekipom Čelika u prvom kolu smo apsolvirali, uzeli smo bod i ja sam zadovoljan kao i publika u Vitez. Olimpic je jedna od najjačih ekipa a strani i imaju transformaciju iz odbrane u napad i jači su na strani nego kod kuće. Mislim da ta ekipa nije uzalud uvijek u vrhu tabele i sasvim sigurno je da će sa Muharemovićem, Regojom, Bogičevićem, Gojakom i ostalim imati jednu odličnu ekipu i bit će nam vrlo teško", kazao je Arapović te dodao:

"Mislim da naša ekipa Viteza će se ponijeti kao ekipa Vitezova i prevazići slabosti koje smo imali i da ćemo pokazati da ipak imamo dobru ekipu, koja je spremna dati maksimum od sebe, kako bi postigli dobar rezultat, a to je pobjeda."

Arapović će na teren Gradskog stadiona u Vitezu izvesti ekipu koja je igrala i u Zenici, a pozvao je i navijače da budu njihov dvanaesti igrač te da im pomognu da dođu do prve pobjede.