"Muzika" za uši navijača
4

Arapi žele počastiti Milan pojačanjem iz Cityja, važan dvojac ipak ostaje u klubu

D. P.
Mahrez (lijevo) slavi gol s Fodenom i Stonesom (Foto: EPA-EFE)
Mahrez (lijevo) slavi gol s Fodenom i Stonesom (Foto: EPA-EFE)
Prodaja Milana bahreinskoj kompaniji Investcorp pitanje je dana, a Rossoneri bi trebali prvo pojačanje dobiti iz Manchester Cityja.

Investcorp će gotovo sigurno biti novi vlasnik Milana nakon što su ostali sitni detalji ugovora vrijedno 1,18 milijardi eura. Kompletiranje posla najvjerovatnije će biti ozvaničeno već do 5. maja, a za to vrijeme novi vlasnici već uveliko rade na pojačanjima.

Iako se Milan bori za titulu ove sezone u Seriji A i u odličnoj je poziciji, svima je jasno da je ekipi potrebno zvijezda i širine u kadru za veće uspjehe.

Stoga, Investcorp planira pojačati ekipu Riyadom Mahrezom i Manchester Cityja. Kako prenosi Tuttosport jutros, Mahrez je glavni cilj u predstojećem prijelaznom roku.

Kompanija iz Bahreina izdvojit će u startu 100 miliona eura za pojačanja, a na to će dodati još novca od prodaje igrača te od potencijalne nagrade za osvajanje Scudetta ove sezone.

Ono što će se dopasti navijačima Milana, jeste veliki preokret u situaciji sa direktorima zaduženim za sportski segment. Paolo Maldini i Frederic Massara ostaju u klubu najvjerovatnije.