Nogomet
0

Aragones mijenja tim za finale

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Selektor španske nogometne reprezentacije Luis Aragones, nakon što je izveo isti tim na četiri od pet utakmica na Evropskom prvenstvu moraće da izvrši izmjenu za finalni susret sa Njemačkom i da zamijeni povrijeđenog Davida Villu.

Ljekar španske reprezentacije smatra da će bek Valencije propustiti finale nakon povrede desne noge koju je zadobio u polufinalu sa Rusijom. Očekuje se da će Aragones zameniti Villu sa Cescom Fabregasom, koji bi trebalo da doprinese uspješnoj taktici na meču u nedjelju.

"Villa nije imao sreće i neće moći da igra. To je loše za njega, ali i za nas. Vidjećemo na posljednjem treningu ko će ga zamijeniti", rekao je Aragones i dodao da Fabregas ima velike šanse da ga zamijeni u finalu.

Sa Fernandom Toresom u napadu i pet igrača na sredini, Španija je uspjela da kontroliše meč sa Rusijom i postigne tri gola u drugom poluvremenu. Fabregas je asistirao kod dva gola.

Španski igrači su pogledali video kasete sa igrama protivnika prije nego što su odradili posljednji trening uoči finala. Osim Ville niko više nije povrijeđen u ekipi.

Španija nije osvojila titulu na nekom velikom takmičenju od Evropskog prvenstva 1964. godine, a Aragones je ubijeđen da će se dugo čekanje uskoro okončati.

"Mislim da će Španija pobijediti, jer je bolja. Od početka Evropskog prvenstva mi smo izlazili na teren da pobijedimo. Vidjećemo šta će se dogoditi", rekao je Aragones, koji je izgubio samo četiri utakmice od kako je preuzeo reprezentaciju.