Nogomet
0

Aragones iskritizirao Špance i nasljednika Del Bosquea

Totalsport
Luis Aragones
Luis Aragones
"Poraz od Švicarske težak je udarac", izjavio je Luis Aragones (72), trener koji je Špance doveo do naslova evropskih prvaka prije dvije godine u Austriji i Švicarskoj.

"Nije bilo dovoljno volje i samopouzdanja krenuti agresivnije u drugom poluvremenu i dobiti utakmicu. Manjkalo nam je brzine na lopti, igrači se nisu dovoljno brzo ubacivali u prazan prostor", kazao je iskusni strateg, kojeg je Vicente Del Bosque naslijedio nakon trijumfa na Euru.

"Bila je pogreška spojiti Xabija Alonsa i Sergija Busquetsa u veznom redu. Obojica su defenzivci. Na kraju, utakmicu je dobila slabija, ali organiziranija ekipa".

Komentare svog prethodnika Del Bosque je dobronamjerno prihvatio, ali i istaknuo de nema zbog čega paničariti.

"Niti jedna loša riječ o Luisu Aragonesu neće izaći iz mojih usta. Postoji samo jedna Španija. Nema Del Bosqueove, nema ni Aragonesove. Svi imaju pravo iznijeti vlastito mišljenje. Aragones pogotovo. On poznaje ove igrače. Radio je s njima i doveo ih do uspjeha. Znamo da se moramo pribrati. Ovo je sport i nakon poraza ekipa mora odgovoriti".

Španiji, izuzme li se opasnost od ispadanja iz grupe, prijeti dvoboj s Brazilom već u osmini finala zauzmu li Del Bosqueovi igrači drugo mjesto u grupi H, a Brazilci prvo u grupi G.