Nogomet
0

Aragones bez euforije, Donadoni razočaran

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Selektor nogometne reprezentacije Španije Luis Aragones rekao je nakon plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da "samo radi svoj posao".

"Ja samo radim svoj posao. Nisam pod pritiskom kad izgubim, niti sam euforičan u pobjedi", rekao je Aragones nakon pobjede nad Italijom 4:2 nakon izvođenja penala.

Aragones je bio jako miran nakon plasmana u polufinale turnira u Austriji i Švicarskoj, u kome će igrati protiv Rusije.

"Ovo je važno za Španiju, kao i sve utakmice u grupi. Ovo je ipak mali korak ka finalu. Zaslužili smo da pobijedimo, iako nismo igrali dobar nogomet i nametnuli svoj ritam Italiji, koja je bila dominantna u skoku", objasnio je jedan od najstarijih trenera na turniru.

Selektor Italije Roberto Donadoni bio je jako razočaran.

"Ne možemo biti sretni kada izgubimo na penale nakon tolikog truda. Svi smo potrošili toliko energije. Morate da pomislite na one koji nisu igrali večeras, oni mora da su najviše razočarani i njih mi je žao", rekao je Donadoni.

Selektor Italije nije imao mnogo zamjerki na igru tima.

"Napadači su uradili svoj posao. Čak iako nisu dali golove, uradili su neke pozitivne stvari. Rekao sam momcima da dignu glave, uradili su sve što su mogli. Ovaj poraz će im pomoći da odrastu. Sutra počinjemo ispočetka. Gledamo u budućnost", rekao je Donadoni.