Evropska liga
124

Tok utakmice / Apollon - Željezničar 3:1

Piše: K. H.
Foto: Armin Herić/FK Željezničar (Foto: H. M./Klix.ba)
Foto: Armin Herić/FK Željezničar (Foto: H. M./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara na Kipru igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Evropske lige, a Plavi će protiv Apollona pokušati napraviti senzaciju i nakon poraza od 2:1 u prvom meču osigurati prolazak u sljedeću fazu.

Kraj

90' - Gooooool! Papoulis je kompletirao hat-trick. Greška Zeca, lopta dolazi do napadača Apollona koji bez problema matira Kjosevskog. Sve je gotovo.

87' - Tri minute do isteka regularnih 90 minuta.

80' - Nevjerovatni Kjosevski još jednom sjajno brani pokušaj domaćih igrača.

77' - Željezničar je nakon dugo vremena napravio jedan napad prema golu Apollona, ali od svega samo korner. Blagojević je centrirao, ali bez opasnosti za domaće.

69' - Apollon još napada prema golu Plavih i traže treći pogodak kojim će riješiti pitanje pobjednika.

65' - Sardi je sada imao veliku priliku za Apollon iz prekida, ali je Kjosevski fenomenalno odbranio njegov udarac.

64' - Deset minuta od drugog pogotka Apollona. Domaći su imali veliku priliku u 62. minuti, ali je odbrana Plavih u posljednji trenutak blokirala udarac koji je išao u gol. Na drugoj strani, ofanzivci Željezničara bez prave ideje na protivničkoj polovini.

56' - Goooooool! Papoulis je mirno poslao loptu u jednu, Kjosevskog u drugu stranu za 2:1.

55' - Penal za Apollon. Očajni Vranješ, koji prema riječima bivšeg trenera Željezničara Slobodana Krčmarevića zbog najveće plate mora igrati u prvoj postavi, povukao je jednog igrača domaćih i sudija je bez puno razmišljanja opravdano pokazao na bijelu tačku.

50' - Čujurić je sada šutirao, ali ravno u golmana Apollona.

49' - Pedro je opet pokušao iz slobodnog udarca, ali ovaj put s nekih 35 metara. Njegov udarac otišao je malo preko gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Odović je od prve minute nastavka priliku pružio Zajmoviću, a iz igre je izašao Veselinović.

Kraj prvog poluvremena

45+1' - Apollon je imao priliku u posljednjim sekundama prvog poluvremena stići do vodstva, ali je udarac s vrha kaznenog prostora otišao preko gola.

43' - Goooooooooooooool! Asim Zec koristi gužvu u kaznenom prostoru Apollona i pogađa za 1:1.

38' - Apollon kontroliše loptu, Željezničar još uvijek nije napravio nijednu smislenu akciju.

33' - Vranješ je sada izveo slobodan udarac s lijeve strane, a koliko je to loše zapravo bilo, najbolji je pokatelj da je loptom pogodio sudiju koji je gledao prema kaznenom prostoru. Veselinović u nastavku akcije zbog oštrog starta dobija žuti karton.

30' - Sudija je dozvolio igračima da se malo osvježe, a zbog protesta i Krpić je dobio žuti karton.

26' - Zec je sada iskoristio grešku odbrane Apollona, postigao je pogodak, ali je po mišljenju sudije napravio prekršaj.

21' - Željezničar nakon kornera u prvoj minuti nije napravio apsolutno ništa.

18' - Pedro je sjajno pokušao iz slobodnog udarca skroz s desne strane, ali je njegov udarac završio na prečki.

15' - Velika prilika za Apollon, ali Kjosevski fenomenalno brani udarac Papoulisa i još uvijek drži Plave u kakvoj-takvoj igri.

8' - Apollon puno bolji na početku meča, domaći su imali dva vezana kornera, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Plavih.

2'- Gooooool! Apollon vodi 1:0. Vranješ je izveo korner, odbrana domaćih je izbacila loptu, a onda Papoulis koristi veliku grešku Veselinovića, izlazi sam ispred Kjosevskog i rutinski ga matira za vodstvo domaćih.

1' - Počeo je meč na Kipru. Veselinović je u prvoj minuti izborio korner za Plave.

18:55 - Igrači izlaze na teren, meč počinje za pet minuta.

18:50 - Plavi u ovaj meč ulaze s novim trenerom Milomirom Odovićem koji je na klupi zamijenio Slobodana Krčmarevića. Ovo je Odoviću treći mandat na klupi Plavih, a posljednji mandat pamti po velikom uspjehu u kvalifikacijama za Evropsku ligu kada je u drugom pretkolu izbacio mađarski Ferencvaroš.

18:48 - Željezničar: Kjosevski, Pavić, Bogičević, Bakrač, Šehić, Vranješ, Šabanadžović, Veselinović, Čurjurić, Zec, Krpić.

Na klupi su ostali: Fejzić, Stevanović, Arežina, Blagojević, Zajmović, Hajdarević i Rodin.

Apollon igra u sastavu: Vale, Roberge, Yuste, Pedro, Vasilou, Sachetti, Kyriakou, Papoulis, Sardinero, Schembri, Maglica.

18:45 - 20:05 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos druge utakmice 2. pretkola Evropske lige između Apollona i Željezničara. Susret se igra na stadionu Neo GSP u Nicosiji s početkom u 19:00 sati.