Evropska liga, 5. kolo
0

VIDEO / Anzhi prošao u nokaut fazu, remi Neftchija i Partizana

Piše: N. J.
Detalj sa susreta Anzhi - Udinese (Foto: AFP)
Detalj sa susreta Anzhi - Udinese (Foto: AFP)
Odigrane su prve tri utakmice 5. kola Evropske lige. Anzhi je pobjedom nad Udineseom izborio prolaz dalje, Rubin je uvjerljivo savladao Inter, a Neftchii Partizan su remizirali.

Grupa A

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez pogodaka, Anzhi je u nastavku sa dva gola porazio Udinese i tako osigurao plasman u nokaut fazu. Strijelci za ruski tim bili su Samba u 72. i Eto'o u 75. minuti. U redovima Udinesea u 80. minuti je isključen Willians, te su Talijani meč završili sa desetoricom.

Meč Liverpool - Young Boys počinje u 21:05 sati.

Tabela: Anzhi 10, Liverpool 6, Young Boys 6, Udinese 4.

Posljednje kolo, 6. decembra: Young Boys - Anzhi, Udinese - Liverpool

Grupa H

U ovoj grupi je još ranije sve bilo poznato budući da su Rubin i Inter uvjerljivo osigurali prolaz dalje. Večeras je ruski tim golom Karadeniza u 2. minuti došao u vodstvo protiv Intera, a Rondon je u 86. i 91. postigao još dva gola za uvjerljivih 3:0. Rubin je tako zauzeo prvo mjesto na tabeli sa 13 bodova, kolo prije kraja takmičenja po grupama.

Neftchi i beogradski Partizan su, u utakmici koja je također igrana za prestiž, podijelili bodove. Flavinho je doveo Neftchi u vodstvo u 10. minuti, a izjednačio je Mitrović u 67. Isti igrač je deset minuta kasnije zaradio crveni karton, te je Partizan od 77. minute igrao sa igračem manje. No, rezultat 1:1 se zadržao do kraja utakmice.

Tabela: Rubin 13, Inter 10, Neftchi 2, Partizan 2.

Posljednje kolo, 6. decembra: Inter - Neftchi, Partizan - Rubin