Nogomet
15

Antoine Griezmann: Oduševljen sam i ponosan, sad možemo sanjati 10. juli

Klix.ba
Antoine Griezmann (Foto: EPA)
Antoine Griezmann (Foto: EPA)
Sjajni napadač Antoine Griezmann večeras je s dva postignuta gola u polufinalu Evropskog prvenstva potopio Njemačku i odveo Francusku u finale, gdje će 10. jula igrati protiv Portugala. U izjavi nakon utakmice je komentarisao duel s Nijemcima i izrazio nadu u osvajanje trofeja.

"Apsolutno sam oduševljen i veoma ponosan. Ostala je još jedna utakmica do kraja, bit će veoma nezgodna. Naša je dužnost da pobjeđujemo pred francuskim navijačima. Nadamo se da možemo napraviti uspjeh", izjavio je Griezmann.

On je večeras prvo pogodio iz penala, a onda je uspješno završio dobru akciju svog tima.

"Zaista sam želio izvesti penal u još jednoj važnoj utakmici. Zadovoljan sam što sam donio takvu odluku i postigao pogodak. Kod drugog gola sam samo pratio situaciju i čekao grešku golmana. Lopta je pala na moje stopalo i bio sam oduševljen. Ovo je bio kolektivni uspjeh cijelog tima. Presretan sam", rekao je francuski napadač.

Vremena za slavlje nema mnogo.

"Svi smo veoma sretni, sada možemo početi sanjati 10. juli. Moramo ostati čvrsto nogama na zemlji, ostala je još jedna utakmica. Večeras ćemo uživati, a već sutra se spremati za finale. Navijači su bili odlični, nadam se da sve možemo ponoviti u finalu", završio je Griezmann.