24. kolo Serie A
87

Ante Rebić donio pobjedu Milanu protiv Torina

F. Z.
Ante Rebić (Foto: EPA-EFE)
Ante Rebić (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Milana dočekali su večeras u 24. kolu italijanske Serije A na svom terenu Torino, a susret je završen trijumfom domaće ekipe rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu imao je Milan, ali je udarac Lucasa Paquete u 20. minuti susreta zaustavio Salvatore Sirigu. Pet minuta kasnije Milan je došao do vodstva. Samu Castillejo je odlično uposlio Antu Rebića u šesnaestercu Torina, a reprezentativac Hrvatske matirao je nemoćnog Sirigua. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Milan.

U 48. minuti susreta domaći su mogli do dva gola prednosti. Pokušaj Ibrahimovića nakon dodavanja Castilleja završio je pored lijeve stative gola gostiju. Rebić se pokušao revanširati Castilleju za asistenciju iz 25. minute, ali je Španac bio neprecizan i ostalo je bez promjene nakon osam minuta igre u nastavku. Milan je do kraja susreta sačuvao prednost i upisao minimalnu pobjedu.

U sastavu domaćih zbog povrede nije bilo Radeta Krunića.

Milan nakon ove utakmice zauzima osmo mjesto na tabeli sa 35 osvojenih bodova, dok je Torino 14. sa 27. Osim Milana 35 bodova imaju i šesta Verona i sedma Parma. Roma je peta sa 39 osvojenih bodova.

Tabela: